ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

3 tips för löpare att undvika skador!

Träning Köp våra produkter nu

De flesta löpare drabbas någon gång av skador till följd av träningen, framförallt nybörjare. Ofta handlar det om överbelastning eller muskelskador som bland annat löparknä, hälsporre, hopparknä och stressfrakturer. Det är förstås tråkigt när skador sätter stopp för träningen, motivationen tenderar att tryta, men Flowlife har tipsen för att inte hamna där i förstaläget!

1. Ta det lugnt i början

Det är lätt att bli överexalterad och gå ut för hårt. Risken med det är att kroppen drabbas av belastningsskador. Öka istället din träningsdos successivt. Se till att lyssna på kroppen, den måste ges en ärlig chans att vänja sig vid belastningen. Ett generellt råd brukar vara att inte öka med mer än 10% per vecka. Med andra ord bör du ta det försiktigt i början, något som kommer att löna sig i längden! 

2. Variera träningen

Att variera träningen är viktigt. Variera löpträningen genom att springa intervaller ibland, byta underlag ofta och variera tempot från gång till gång. Komplettera också genom att träna både styrka och rörlighet. Alternativ träning gör dig till en bättre löpare och hjälper dig att förbli skadefri. Det är dessutom roligt att testa på någonting nytt då och då, kanske skulle yoga passa dig?

3. Återhämtning!

En förutsättning för effektiv träning är effektiv återhämtning. För att kroppen ska kunna byggas upp efter ett tufft träningspass krävs återhämtning. Om kroppen inte får en chans att återhämta sig ordentligt kan träningen ta skada. Istället få att byggas upp bryts man ned, det får alltså motsatt effekt. Utöver bra kost, rikligt med vätska och god sömn visar forskning att även massage ger en mycket positiv effekt på din återhämtning. Det här kan Flowlife hjälpa dig med.

Flowlife skapades ur visionen att alla förtjänar återhämtning i världsklass och med hjälp av Flowlifes produkter kan du återhämta dig snabbare och prestera bättre! Massagepistolen Flowgun, massagekudden Flowpillow heat och foamrollern Flowroller Vibe är produkter som dagligen hjälper såväl elitatleter som vardagsmotionärer att återhämta sig och prestera på topp!

Du hittar Flowlifes samtliga produkter här!

Om du vill läsa mer om hur du undviker skador besök marathon.se

Återhämta dig med någon av våra produkter: