ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

3 tips för löpare att undvika skador!

Träning Köp våra produkter nu

Löpare drabbas någon gång av skador till följd av träningen, framförallt nybörjare. Ofta handlar det om överbelastning eller muskelskador och bland annat löparknä, hälsporre, hopparknä och stressfrakturer är vanligt. Det är riktigt tråkigt när detta sätter stopp för träningen och då är det lätt att tappa motivationen. Därför listar Flowlife här sina bästa tips för att undvika skador!

1. Ta det lugnt i början

Det är lätt att bli övertaggad och gå ut för hårt! Nackdelen är att det kan skada kroppen och risken är stor att drabbas av belastningsskador. Öka istället din träningsdos successivt och lyssna på kroppen som måste få en chans att vänja sig vid belastningen. Ett generellt råd brukar vara att inte öka med mer än 10% per vecka. Med andra ord bör du ta det försiktigt i början, det lönar sig i längden! 

2. Variera träningen

Att variera träningen är viktigt. Variera löpträningen, spring intervaller ibland, byt underlag och variera tempot. Men komplettera också genom att träna både styrka och rörlighet. Alternativ träning gör dig till en bättre löpare och hjälper dig att förbli skadefri! Det är dessutom roligt att testa på någonting nytt då och då, kanske yoga skulle passa dig? 

3. Återhämtning!

En förutsättning för effektiv träning är bra och effektiv återhämtning! För att kroppen ska kunna byggas upp igen efter ett tufft träningspass krävs återhämtning.Om kroppen däremot inte får en chans att återhämta sig kan träningen istället få motsatt effekt och istället bryts den ner. Utöver vätska, bra kost och sömn visar forskning att också massage ger en mycket positiv effekt på din återhämtning. Det här kan Flowlife hjälpa dig med!

Flowlife skapades ur visionen att alla förtjänar återhämtning i världsklass och med hjälp av Flowlifes produkter kan du återhämta dig snabbare och prestera bättre! Massagepistolen Flowgun, massagekudden Flowpillow heat och foamrollern Flowroller Vibe är produkter som dagligen hjälper såväl elitatleter som vardagsmotionärer att återhämta sig och prestera på topp!

Du hittar Flowlifes samtliga produkter här!

Om du vill läsa mer om hur du undviker skador besök marathon.se

Återhämta dig med någon av våra produkter: