ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Massagepistolen – Årets Julklapp 2020

Återhämtning Köp våra produkter nu

Kan massagepistolen bli årets julklapp 2020? Kriterierna för Årets Julklapp är som tidigare nämnt att produkten och/eller tjänsten ska vara en nyhet eller något som väckt mycket uppmärksamhet under det gångna året. Den ska dessutom spegla en nyfunnen trend i samhället som varit svår att missa.

Något som det gångna året har visat är hur viktig återhämtning är för vår personliga och professionella utveckling. I sviterna av hemmakontor och långa arbetsdagar i soffan har massage- och återhämtningsbranschen fått sig ett lyft. Det är inte enbart idrottare som söker efter verktyg för effektivt återhämtningen utan även gemene man.

Massagepistolen

En specifik återhämtningsprodukt som blivit namnet på allas läppar är massagepistolen, som på väldigt kort tid kommit att bli ett måste för såväl elitidrottare som vardagsmotionärer. Det går att påstå att massagepistolen även speglar den tiden vi lever i. Dagens fast paced-samhälle har fått oss att söka efter snabba och effektiva lösningar, oavsett vad vi behöver en lösning för. Massagepistolen är ett perfekt exempel på en snabb och effektiv lösning som kan användas var man än befinner sig.

Årets Julklapp 2020

Nyligen skickade vi på Flowlife ut en undersökning till våra kunder gällande Årets Julklapp, där vi frågade om massagepistolen kunde bli årets julklapp 2020. Av 636 tillfrågade personer svarade 64,4% ja.

Av 636 tillfrågade personer, svarade 64,4% att massagepistolen skulle kunna bli årets julklapp 2020.

Utifrån undersökningen blir det ännu tydligare att massagepistolen är den trenden i samhället som inte undgått någon. Undersökningen kan även indikera på att det funnits ett större behov av produkten under det gångna året. Att ”Årets Julklapp” skulle fylla ett specifikt behov är inget ovanligt. Kikar vi på tidigare vinnare av titeln hittar vi matkassen, surfplattan och robotdamsugaren som är produkter och tjänster som på något sätt underlättat och effektiviserat vardagen för många – precis på samma sätt som massagepistolen är.

Vad säger forskning om massage?

Forskning har länge pekat på massagens positiva effekter på kroppen, bland annat hur massage fungerat effektivt för att dels dämpa oro och depression men även sömn. Studierna kunde visa hur beröringsmassage aktiverar ett hjärnområde som är kopplat till glädje och välbehag, vilket i sin tur leder till minskad stress och oro.

Blir massagepistolen årets julklapp?

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att massagepistolen inte enbart fyller ett syfte och behov utan även representerar den tiden vi lever i, vilket är precis vad ”Årets Julklapp” handlar om. Massagepistolens populäritet ökar för varje dag som går och forskning visar tydligt vad den kan göra för den allmänna folkhälsan. Med detta sagt, hur kan massagepistolen inte bli ”årets julklapp”?