ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Återhämtning efter löpning

Återhämtning Köp våra produkter nu

När man hör ordet vila eller återhämtning drar man snabbt paralleller till att inte göra något alls. Det är dock missvisande. Nedan ska vi gå igenom hur man ska återhämta sig på bästa sätt för att nå ännu längre! 

Återhämtning efter löpning är inte viktigt bara för att undvika skador utan också för att utvecklas i sin träning. Det finns olika sätt att återhämta sig på efter ett löppass: passiv samt aktiv återhämtning. Precis som namnen indikerar handlar passiv återhämtning om att inte träna alls, att ha hög fokus på vila, och aktiv återhämtning om att fortsätta träningen men på en lägre nivå än vanligt.

Läs mer om hur du undviker skador här!

löpning

Återhämtning efter löpning

Aktiv återhämtning

Det är under aktiv återhämtning som ordet återhämtning verkligen kommer till rätta. Som tidigare nämnt handlar aktiv återhämtning om att fortsatt hålla träningen igång, om än på en lägre växel. Du kan till exempel springa på 70-80% istället för 100%. Som löpare kan du välja att träna något annat på dina vilodagar, som till exempel yoga, lättare styrketräning eller massage.

Passiv återhämtning

Som tidigare nämnt handlar passiv återhämtning om att inte träna alls. Själva namnet kan uppfattas som missvisade, då man snarare vilar än återhämtar sig. Istället för att träna softar du framför din favoritserie, till exempel. Något som är viktigt att tänka på när du utövar passiv återhämtning är att inte göra det för länge. Du har säkert upplevt hur svårt det är att komma in i ”arbets-mode” efter efter en mindre aktiv semester, och precis likadant funkar det med träning och passiv återhämtning.

Läs mer om återhämtning här!

Vilken återhämtning är bäst?

Vilket sätt att återhämta sig på är egentligen bäst? En hel del studier pekar på att aktiv återhämtning är det bästa för att känna sig starkare och att må bättre. Detta beror främst på att den hjälper kroppen att fösa bort laktat i blodet. En annan studie som gjorts visar hur massage kan ha en positiv inverkan.