ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Go!

Marknadens smidigaste massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Alla produkter

Beställ dina flowprodukter till 20% rabatt!

Återhämtning efter löpning

Återhämtning Köp våra produkter nu

Återhämtning efter löpning är viktigt för att undvika skador, men även för att utvecklas i sin träning. Det finns olika sätt att återhämta sig på efter ett löppass: Passiv samt aktiv återhämtning och precis som namnen avslöjar, handlar passiv återhämtning om att inte träna alls och med hög fokus på vila. Aktiv återhämtning handlar snarare om att fortsätta träningen, men på en lägre nivå än vanligt. 

Läs mer om hur du undviker skador här!

löpning

Återhämtning efter löpning

Passiv återhämtning

Som tidigare nämnt handlar passiv återhämtning om att inte träna alls. Själva namnet kan uppfattas som missvisade, då man snarare vilar än återhämta sig. Istället för att träna, softar du  framför din favoritserie till exemepel. Något som är viktigt att tänka på när du utövar passiv återhämtning, är att inte göra det för länge. Du har säkert upplevt känslan efter en mindre aktiv semester, hur svårt det är att komma in i “arbets-mode” igen – precis likadant funkar det med träning och passiv återhämtning.

Aktiv återhämtning

Det är under aktiv återhämtning som ordet återhämtning verkligen kommer till sitt rätta. Som tidigare nämnt handlar aktiv återhämtning, om att fortsatt hålla träningen igång – om så på en lägre växel. Du kan till exempel springs på 70-80% istället för 100%. Som löpare kan du välja att träna något annat på dina vilodagar, så som yoga, lättare styrketräning eller massage.

Läs mer om återhämtning här!