ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Återhämtning i världsklass

Återhämtning Köp våra produkter nu

Återhämtning efter träning är något som vi ofta återkommer till, men hur gör man detta på bästa sätt? I det här inlägget går vi igenom några enkla steg som kommer göra att du återhämtar dig bättre och på så vis ökar din prestation!

Återhämtning är bland det viktigaste när det gäller träning och hälsa, och är den tidpunkt som kroppen helar sig själv.  Något som är vanligt för elitidrottare och andra som kontinuerligt tränar, är belastningsskador som vanligtvis uppstår (precis som namnet avslöjar) när man överansträngt sig och belastat kroppen för mycket.

Vanliga belastningsskador:

Många av er spenderar säkert mycket tid på gymmet och har full koll på hur du tränar effektivt och blir starkare. Men, har ni tänkt på er återhämtning och hur ni tar hand om musklerna efter träningen?

Återhämtning efter träning:

Flowgun go

Återhämtning och sömn:

Hjärnforskaren Matthew Walker pratar om vikten av sömn kopplat till återhämtning och hur det är en av de viktigaste delarna hos världens mest framstående atleter. Roger Federer sover exempelvis 12 timmar om dygnet, likaså Lebron James. Usain Bolt sover ca 9-10 timmar. När han slog sitt världsrekord på 9.58 hade han varit vaken i endast 35 minuter.

Om du sover ordentligt ökar din prestationsförmåga, framför allt genom att minska den kroniska inflammationen som uppstår efter träning. Man ser dessutom en linjär relation mellan sömn och skaderisk i studier Walker medverkat i. Atleter som sover 6 timmar eller mindre hade 80% risk att skada sig under säsong medan de som sover 9 timmar eller mer hade en risk på endast 15-20%. Därmed är sömn är bland de viktigaste nycklarna för att kunna prestera på topp, dag ut och dag in.

Stress

Återhämtning är inte enbart viktigt efter träningen, utan även i vardagen och efter långa arbetsdagar som kan orsaka stress, sömnlösa nätter, och stela muskler. Som tidigare nämnt är sömnen en viktig faktor för återhämtning, men i bland kan sömnen bli en bristvara. Oftast i samband med att man känner sig stressad. Ibland kan stressen bli så överväldigande att den blir svårt att hantera. Vad gör man då? Vi har listat 6 tips för hur du kan minska och hantera din stress!

6 tips för att minska din stress

Se stress som en påminnelse
Stress är faktiskt inte bara negativt (även om det oftast kännas så). Lär dig istället att se stress som en påminnelse, nu är det dags att ta det lite lugnt! När du lärt dig känna igen varningssignalerna kan du dra i handbromsen innan det är försent och det är någonting positivt.

Så glöm inte att återhämta er efter både träning och jobb, för en mer harmonisk vardag och ett liv i flow!