ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Har jag benhinneinflammation?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Orsak

Namnet benhinneinflammation kan anses aningen missvisande då det faktiskt inte alls rör sig om någon inflammation utan om en belastningsskada orsakad av överansträngning. Det kan också bero på dåliga skor eller byte av underlag. Benhinneinflammation är ett mycket vanligt besvär, inte minst bland löpare, och sätter ofta käppar i hjulet för träningen. 

Symptom

Tydlig smärta, molande värk eller ömhet på underbenets framsida eller insida är ofta tecken på just benhinneinflammation. Smärtan kan uppkomma både under eller efter fysisk aktivitet. Detta orsakas som sagt av överbelastning och är därmed en vanlig nybörjarskada men kan också drabba den mer erfarna motionären. 

Känner du igen besvären? Har du påbörjat ett nytt träningsprogram, testat en ny träningsform eller precis börjat springa? Har du haft ett uppehåll från träningen och nu kommit igång igen? Eller kan du helt enkelt ha pushat kroppen för hårt och för snabbt? Då är risken stor att du drabbats av just benhinneinflammation.

Behandling och förebyggande

Den bästa förebyggande åtgärden är att ta det lugnt i början men som vi alla vet är det lätt att vara efterklok. Så vad ska man då göra om skadan redan är skedd? Tyvärr finns det inte jättemycket man kan göra åt detta, förutom att vila till det att besvären försvinner. Den positiva nyheten är dock att du kan hålla igång din träning med alternativa träningsformer, under tiden. 

Har besvären dock inte försvunnit inom ett par veckor bör du uppsöka en läkare.