ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Cykling – vanliga skador

Träning Köp våra produkter nu

Cykling är en av de mest populära sätten att motionera på. Likt löpning tillåter det dig att vara ute i naturen och friska luften, det kostar inte en krona och det enda du behöver är själva cykeln (och en hjälm såklart !). Cykling är bra för alla ambitionsnivåer och klassas som en av de mest skonsamma sätten att träna på. Detta betyder däremot inte att skador inte förekommer.

Vanliga skador

Även om sporten klassas som en lindrig sport är kan man drabbas av överbelastning. Smärtor kan upplevas i olika delar av kroppen.

cykel skador

Förebygga och behandla skador

Förebygg skador och överbelastning genom att skynda långsamt. Att gå ut för hårt från början ökar risken för överbelastning och andra skador. Börja därför med fördel med en kortare runda och öka stegvis för varje träningspass. På detta sätt orkar du dessutom att träna 4-5 gånger i veckan, vilket är att rekommendera. Ett annat tips är att varva dina cykelpass med styrketräning på gymmet. Genom att bygga upp din styrka klarar du av mer belastning, vilket leder till att du skadar dig mer sällan.

För att behandla eventuella överbelastningar är vila ett mycket bra alternativ, då musklerna överbelastats och behöver tid för att repareras. Ett bra komplement till vilan är massage, som hjälper kroppen att sätta igång återhämtningsprocessen.