OVER 100 000 Glade Kunder
Excellent

Flowgun Pro

En massagepistol i verldensklasse

Flowtank

NYHED

Flowgun pocket

Nye generationens massagepistol

Alle varer

INNOVATIVE TRÆNINGS- OG RESITUTIONSPRODUKTER, DESIGNET I SKANDINAVIEN!

Har jag benhinneinflammation?

Genopretning Buy our products

Orsak

Namnet benhinneinflammation kan anses aningen missvisande då det faktiskt inte alls rör sig om någon inflammation utan om en belastningsskada orsakad av överansträngning. Men det kan också bero på dåliga skor eller byte av underlag. Benhinneinflammation är ett mycket vanligt besvär, inte minst bland löpare, och sätter ofta käppar i hjulet för din träning. 

Symptom

Tydlig smärta, molande värk eller ömhet på benets framsida eller insida är ofta tecken på just benhinneinflammation. Smärtan kan uppkomma både under eller efter fysisk aktivitet. Detta orsakas som sagt av överbelastning och är därmed en vanlig nybörjarskada men kan också drabba den mer erfarna motionären. 

Känner du igen besvären? Har du påbörjat ett nytt träningsprogram, testat en ny träningsform eller börjat springa? Har du haft ett uppehåll från träningen och nu kommit igång igen? Eller kan du helt enkelt ha pushat kroppen för hårt och för snabbt? Då är risken stor att du drabbats av just benhinneinflammation.

Behandling och förebyggande

Den bästa förebyggande åtgärden är att ta det lugnt i början! Men som vi alla vet är det lätt att vara efterklok. Så vad ska man då göra om skadan redan är skedd? Tyvärr finns det inte jättemycket man kan göra åt detta. Du bör helt enkelt vila tills det att besvären försvinner. Den positiva nyheten är dock att du kan hålla igång din träning under tiden! Med alternativa träningsformer, som till exempel simning eller cykling, kan du träna samtidigt som benen får möjlighet att återhämta sig från belastningen som orsakade besvären.

Har besvären dock inte försvunnit efter ett par veckor bör du uppsöka en läkare.