OVER 100 000 Glade Kunder
Excellent

Flowgun Pro

En massagepistol i verldensklasse

Flowtank

NYHED

Flowgun pocket

Nye generationens massagepistol

Alle varer

INNOVATIVE TRÆNINGS- OG RESITUTIONSPRODUKTER, DESIGNET I SKANDINAVIEN!

Har jag hopparknä?

Genopretning Buy our products

Orsak
Som namnet antyder är hopparknä ett knäproblem och en mycket vanlig överbelastningsskada. När du drabbas av hopparknä är det knäskålssenan och dess fäste som har skadats vilket bland annat leder till svårigheter att räta ut ditt knä.

Detta drabbar ofta personer som utövar sport med mycket explosiva moment och hopp, som till exempel volleyboll, basket och tresteg. Hopparknä är även vanligt förekommande vid terränglöpning och många upplever bekymmer särskilt efter att ha sprungit Lidingöloppet vilket beror på loppets många nedförsbackar. 

Symptom 
Symtomen består av återkommande smärta under eller efter fysisk aktivitet. Smärtan kan vara mycket intensiv och är koncentrerad precis under knäskålen. 

Du kan också uppleva ömhet och svullnad samt stelhet vid stillasittande. Personer med hopparknä upplever ofta problem med att gå i trappor, sitta på huk och liknande rörelser. 

Behandling och förebyggande

  • Vila från den typ av aktivitet som orsakat besvären och undvik att onödig belastning av ditt knä. Satsa istället på alternativa träningsmetoder som inte gör ont, till exempel simning eller cykling.
  • En bra förebyggande metod är styrketräning för att stärka muskulaturen kring knät, vi rekommenderar särskilt fokus på styrketräning inför Lidingöloppet så för att minska risken för överbelastning.
  • Massage – Det är mycket bra att vid minsta lilla symptom börja massera både hamstring och quadriceps i tidigt skede vilket kan motverka och förebygga hopparknä. Till detta passar Flowpillow heat perfekt!

Har besvären dock inte försvunnit efter ca 1-2 veckors vila bör du uppsöka en läkare.