OVER 100 000 Glade Kunder
Excellent

Flowgun Pro

En massagepistol i verldensklasse

Flowtank

NYHED

Flowgun pocket

Nye generationens massagepistol

Alle varer

INNOVATIVE TRÆNINGS- OG RESITUTIONSPRODUKTER, DESIGNET I SKANDINAVIEN!

Massage: nyckeln till ett sundare liv?

Massage Buy our products

Listan av superlativ för massage är lång och bevisligen är det något som alla har nytta av. I detta inlägg kommer vi att ta upp olika fördelar som finns med massage, som i sin tur kommer underlätta din vardag. 

Behandling av stress, oro och sömnlöshet

Massage är i särklass ett av det bästa sätten att återhämta sig på. Några exempel på olika fördelar är bland annat:

 • Höjt immunförsvar
 • Höjda dopamin nivåer
 • Sänkta nivåer av kortison.

Forskning har dessutom kunnat visa hur massage fungerat effektivt för att dels dämpa oro och depression men även sömn. Studierna har kunnat visa hur beröringsmassage aktiverar ett hjärnområde kopplat till glädje och välbehag, vilket i sin tur leder till minskad stress och oro.

Det har även gjorts studier på hur massage påverkat prestation och energin i kroppen. I studien fick ett antal anställda på en läkarutbildning, 15 minuters massage under sina lunchpauser och resultaten var häpnadsväckande! Istället för att de anställda upplevde trötthet efter sin behandling, upplevde de sig själva som mera alerta och pigga.

Vi har tidigare tipsat om bra knep för hur du kan minska stress, läs inlägget här!

Onekligen finns det bevis för att massage är något som alla behöver i sitt liv. Som tidigare nämnt är det inte enbart lugnande och ångestdämpande, utan fungerar även utmärkt som behandling av värk och stela muskler. Vanligtvis orsakas smärtan av någon typ av överansträngning monotona rörelser, eller för mycket stillasittande.

massage flowgun kille tjej

Behandling av värk och stelhet

 • Minskar värk i ryggen
  Stress, dålig arbetsmiljö och att vara stillasittande för länge är de vanligaste orsakerna till att du får ont i ryggen. Den mest effektiva behandlingen av ryggsmärtor är massage, då det hjälper till att mjuka upp stela muskler. Vill du läsa mera om varför du får ont i ryggen och hur du behandlar detta, läs här!
 • Behandlar hälsporre
  Plantar fasciit, mer känt som hälsporre är vanligt bland löpare – kännetecknas av smärta och stelhet under foten och orsakas oftast av att senan under foten utsatts av för stor belastning. För mer information kring hälsporre, läs vårat inlägg om det här.
 • Behandlar spänningshuvudvärk 
  Den här typen av huvudvärk orsakas av spänningar i nacken, vilket i sig kan bero på stress, spända muskler eller repetitiva rörelser. Genom behandling kan både spänningar och muskelknutar lösas upp, så att din nacke blir avslappnad. Läs gärna vårt inlägg om spänningshuvudvärk här!
 • Stimulerar fascian
  Fascia är en bindväv som binder samman alla beståndsdelar i kroppen. Fascian är rörlig och elastisk och påverkar på så sätt hur vi rör oss. I bästa fall är den mjuk och rör sig lätt med musklerna, i värsta fall är den spänd och mindre elastisk och leder till att du blir stel. För mera information, läs inlägget om Fascia här.

Ont i ryggen

Att ha ont är mycket vanligt och beror ofta på att man ofta är stillasittande för länge, eller inte varierar sin arbetsställning tillräckligt ofta. Det kan även handla om att man överansträngt eller överbelastat en del av ryggen på grund av tunga lyft. Behandling finns och den är mycket enkel. Först och främst vill du massera punkten som är öm, då du vill stimulera bort spänningen. För kontorsnissen är ett höj- och sänkbart bord en välvärd investering, då man enklare kan variera sin arbetsställning. Är du nyfiken på mera information kring ont i ryggen? Läs inlägget om det här!

höj- och sänkbart bord

Ont i nacken

 

I videon demostrerar David Huynh hur man tillsammans en Flowgun, kan behandla sin onda nacke. 

Att ha ont i nacken är minst lika vanligt som att ha ont i ryggen och orsakas dessutom på samma sätt. Ett sätt att förebygga ont i nacken, är att ha så varierade arbetsställningar som möjligt. De som sitter ner ofta och länge framför datorn när de jobbar, skulle rekommenderas till att stå upp lite då och då. För att lindra smärtan, är massage det perfekta alternativet för att mjuka upp spänningarna i nacken. Läs mera om ont i nacken här!

ont i nacken massage

Nackmassage

Ett effektivt sätt att bli kvitt sin onda nacke är att massera den. Som tidigare nämnt beror smärtan ofta på spänningar och stelhet, vilket i sin tur måste mjukas upp. Forskning har visat hur massage gett positiv effekt på långvarit smärta, vilket naturligtvis även gäller nacken. Du kan enkelt och smidigt behandla din smärta med våran Flowpillow heat eller varför inte med flowgun?

Läs inlägget om nackmassage med Flowgun här!