ÖVER 30 000 Nöjda Kunder
Utmärkt
menu

Flowgun

En massagepistol i världsklass

Flowpillow heat

Sveriges populäraste massagekudde

Flowfeet

Älska dina fötter

Fascia – varför massera bindväven?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Kanske har du hört ordet förut, men aldrig riktigt lagt vikt vid det. Efter att ha läst det här inlägget lovar vi dock att ni kommer vara intresserade av att veta mer. Här kommer en liten guide i vad fascia är, hur den påverkar oss och varför det kan vara bra att stimulera den.

Fascia är egentligen en typ av bindväv, den tunna hinna av vävnad som binder samman alla beståndsdelar i vår kropp. Tidigare har man trott att fascians enda uppgift är att hålla allting på plats, men på senare år har man börjat inse att den faktiskt fyller fler funktioner än så. 

Faktum är att fascian är rörlig, elastisk och påverkar hur vi rör oss. En annan viktig upptäckt är att den faktiskt blir påverkad av stress. Du kan tänka på fascian som en helkroppsstrumpa som sträcks ut och flyttas runt varje gång vi rör oss. När den är i sin bästa form är den mjuk, glatt och rör sig lätt tillsammans med musklerna. Problemet är dock att vi ofta fastnar i repetitiva rörelser eller stillasittande i samma position; exempelvis böjd över laptopen. Fascian blir då spänd och mindre elastisk, vilket leder till stelhet. Långvarig stress kan också påverka fascian och göra den hårdare; det är ett försök att skydda de underliggande musklerna. 

Plötsligt är det inte så svårt att förstå varför fascian är en viktig beståndsdel att ta i beaktning när det gäller ditt välmående, eller hur?

Vill du veta hur du på bästa sätt masserar fascian? Klicka här för att läsa vidare om hur du gör och vilka redskap som är bäst.