ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

OS-YRA! KRAFTIGT RABATTERADE PRISER PÅ UTVALDA PRODUKTER!

Fascia – varför massera bindväven?

Massage Köp våra produkter nu

Fascia är egentligen en typ av bindväv, den tunna hinna av vävnad som binder samman alla beståndsdelar i vår kropp. Tidigare har man trott att fascians enda uppgift är att hålla allting på plats, men på senare år har man börjat inse att den faktiskt fyller fler funktioner än så. 

Faktum är att fascian är rörlig, elastisk och påverkar hur vi rör oss. En annan viktig upptäckt är att den faktiskt blir påverkad av stress. Du kan tänka på fascian som en helkroppsstrumpa som sträcks ut och flyttas runt varje gång vi rör oss. När den är i sin bästa form är den mjuk, glatt och rör sig lätt tillsammans med musklerna. Problemet är dock att vi ofta fastnar i repetitiva rörelser eller stillasittande i samma position; exempelvis böjd över laptopen. Fascian blir då spänd och mindre elastisk, vilket leder till stelhet. Långvarig stress kan också påverka fascian och göra den hårdare; det är ett försök att skydda de underliggande musklerna. 

Plötsligt är det inte så svårt att förstå varför fascian är en viktig beståndsdel att ta i beaktning när det gäller ditt välmående, eller hur?

Massagekudde bäst i test

Så håller du Facian i topptrim!

Fascia är en av de just nu allra hetaste snackisarna i träningsvärlden. Detta ibland bortglömda organ spelar enormt stor roll för vårt välbefinnande, men tyvärr missas det ibland i vår dagliga rutin. Det finns en del tips och trix om hur du håller din fascia i topptrim!