ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Flowlife älskar löpning

Flow, Träning Köp våra produkter nu

Många av de som använder sig av Flowlifes produkter är aktiva inom löpningens värld. Vi tycker därför att det är viktigt att vara involverade i densamma. I vårt klientel ingår allt från långdistanslöpare till sprinters, så vi har valt att samarbeta med både det ena, det andra och det däremellan. I dag verkar Flowlife nära några av Sveriges största lopp, nämligen Lidingöloppet, Tjejmilen, Stockholm Halvmarathon och Stockholm Marathon.

lopp

Flowlife och lopp

Lidingöloppet
Det klassiska TCS Lidingöloppet är 30 kilometer långt och noterat som världens största terränglopp i Guinness Rekordbok, detta sedan 1982. Löptävlingen brukar äga rum sista helgen i september och samspela med andra lopp i området. På den egna hemsidan står det att den som tänkt delta i TCS Lidingöloppet behöver vara “fysiskt och mentalt tränad, fullt friskt och utrustad med en rejäl dos envishet”.

Denna tremilsslinga är dessutom den som behöver tillryggaläggas för att så småningom kunna bocka av En Svensk Klassiker (tillsammans med Vasaloppet 90 km, Öppet Spår 90 km eller Engelbrektsloppet 60 km, Vätternrundan 315 km samt Vansbrosimningen 3 km eller Vansbro Öppen Älv 30 km).

Visste du förresten att det var efter ett av Lidingöloppen som Flowlifes första produkt – numera Flowpillow Heat – presenterades och gjorde stor succé?

Tjejmilen
En årlig löpartävling i regi av Marathongruppen. Banan beskrivs som “lättlöpt” och sträcker sig runt Gärdet samt delar av södra Djurgården. Tjejmilen är precis vad det låter som: en mil för tjejer.

De som arbetar med Tjejmilen anser att det finns lika många anledningar till att springa som det finns löpare och vill inspirera alla till att hitta sitt varför. Under hashtagen #jagspringerför kan du dela din och ta del av andras berättelser om varför du/de springer.

Stockholm Halvmarathon
Den årliga halvmaran på 21.098 meter, för att vara exakt, beskrivs som “en ordentlig utmaning men som de flesta klarar med rätt träning”. Stockholm Halvmarathon går också under rubriken “unik bana” eftersom den äger rum mitt i Stockholm city, mellan Slottet, Riksdagshuset och Kungliga Operan.

Stockholm Marathon
Sett till antal deltagare är Stockholm Marathon Sveriges största marathonlopp. I regel äger det rum i början på juni, alternativt slutet på maj om det skulle råka krocka med andra tillställningar.

Så här beskriver Stockholm Marathon själva sitt lopp:
”Från starten på exklusiva Östermalm, via Vasastans trendiga puls, Kungsholmens vattenstråk och maffiga Stockholms Stadshus. Upplev Gamla Stans historiska kärna med kungliga slottet som ledsagare, naturen på Djurgården, och hippa Södermalm, innan banan tar dig tillbaka till den unika målgången på Stockholms Stadion, skådeplats för Olympiska spelen 1912. Här får alla känslorna utlopp med den glimrande medaljen runt din hals och armarna sträckta mot skyn av glädje! ASICS Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp. Vi vågar också lova att det är ett av världens allra vackraste!”

Stockholm Marathon har varit en del av landets årliga evenemang sedan 1979. Genom åren har vi fått bekanta oss med en rad nya namn men även en del sedan tidigare berömda personer. Det du ser här nedan är kändistoppens fem bästa Stockholm Marathon-tider.

1.Gunde Svan, tid: 2.58.26 (1993)
2.Christer Fuglesang, tid: 3.15.05 (1987)
3.Björn Ulvaeus, tid: 3.23.54 (1980)
4.Per Gahrton, tid 3.58.39 (1983)
5.Ingemar Johansson, tid: 4.40.10 (1981)

Massage som återhämtning

Sedan aktiva personer i allmänhet och löpare i synnerhet är i stort behov av återhämtning har Flowlife sedan några år tillbaka varit officiell leverantörspartner till ovan nämnda lopp. Massage anses nämligen ha en rad positiva effekter på människans fysiska förmåga, då det sägs vara både förebyggande och rehabiliterande.

När Anders Szalkai vann Stockholm Marathon

2001 vann friidrottaren Anders Szalkai Stockholm Marathon med tiden 2.18.17. Flowlife träffade honom sommaren 2020 för att prata om detta. I intervjun berättar han om hur löpningen tog honom vidare från en tuff period i livet, var hans motivation kommer ifrån och om känslorna efter bedriften att vinna Stockholm Marathon. Klippet finns att se nedan.