ÖVER 30 000 Nöjda Kunder
Utmärkt
menu

Flowgun

En massagepistol i världsklass

Flowpillow heat

Sveriges populäraste massagekudde

Flowfeet

Älska dina fötter

Erbjudande för dina muskler! Beställ hem din massage och få 20% rabatt!

10 tips för att minska din stress

Återhämtning Köp våra produkter nu

Ibland blir stressen så överväldigande att det blir svårt att hantera. Vad gör man då? Flowlife ger dig de bästa tipsen för att undvika stress!

1. Se stress som en påminnelse

Stress är faktiskt inte bara negativt (även om det oftast kännas så). Lär dig istället att se stress som en påminnelse, nu är det dags att ta det lite lugnt! När du lärt dig känna igen varningssignalerna kan du dra i handbromsen innan det är försent och det är någonting positivt.

 

2. Djupandning

Andningen är ett utav våra allra bästa verktyg för att hantera stress. Ta några djupa andetag när du känner att stressen kommer krypande och öva gärna in några olika andningstekniker.

 

3. Prioritera sömnen

Både hjärnan och kroppen behöver vila och ladda batterierna för att hantera vardagens alla utmaningar på bästa möjliga sätt. Att vi hanterar stress sämre när vi är trötta är därför inte särskilt konstigt. I genomsnitt sover en vuxen person ca 7 timmar men sömnbehovet varierar och en del behöver så mycket som 9 timmar sömn per natt. Sover du tillräckligt?

 

4. Träning

All form av träning kan hjälpa till att minska på stress. Oavsett om du föredrar yoga, en promenad eller ett tufft pass på gymmet kommer utsöndringen av stresshormonet kortisol att minska efter utförd fysisk aktivitet. Träning hjälper dig dessutom att sova bättre!

 

5. Återhämtning

Återhämtning är viktigt både för kropp och själ. Varför inte spendera lite egentid tillsammans med din Flowroller? Koppla av och ge samtidigt dina muskler den återhämtning de förtjänar.

 

6. Be om hjälp

Ofta strävar vi efter att vara så självständiga som möjligt. Vi vill visa att vi klarar oss själva och då kan det vara svårt att be om hjälp. Dock är ingen fullkomlig och alla behöver lite hjälp då och då, glöm inte det!

 

7. Lär dig säga nej

Att säga nej kan vara precis lika svårt som att be om hjälp, ibland till och med svårare! Men när du känner dig stressad måste du prioritera och då kan ett nej vara det som behövs.

 

8. Lyssna på musik

Musik fungerar också för att minska stresshormonet så sätt på din favoritlista och njut!

 

9. Massage

Samtidigt som du lyssnar på lite lugnande musik kan du testa att unna dig en massage. Massage har nämligen också visat sig ha en positiv effekt på stress.
Testa Flowpillow heat, din portabla massör som du kan använda när som helst och vart som helst.

 

10. Skratta

Att skratt förlänger livet kanske låter lite klyschigt men det stämmer faktiskt. Och förutom att det är härligt att skratta hjälper det också mot stress. Tveka alltså inte att sätta på din favoritkomedi, ring din roligaste vän eller se en standup-show.

 

För en mer harmonisk vardag och ett liv i flow!