ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Gubbvad – symptom och behandling

Återhämtning Köp våra produkter nu

Gubbvad är ett samlingsbegrepp för symptom som kan orsakas av olika sorters skador. Något som ofta kännetecknar gubbvad är en huggande smärta i underbenet. Vad smärtan kan bero på finns det olika förklaringar och anledningar för.

Den vanligaste orsaken som vi idag håller oss till, är en muskelbristning i någon utav vadmuskelns 3 bukar. En bristning uppstår oftast när belastningen blir för hög/snabb för vad muskeln orkar med. Smärta med hugg tillkommer akut.

En mer ovanlig anledning till samma smärta är en DVT – djup ventromobos vilket är en blockad i ett syrefattigt kärl – även kallat för VEN. Detta är ett mer akut stadie, som i värsta fall kan leda till att det blir en propp i lungan, då denna blockad kan lossna och åka hela vägen upp till lungan.

Om den klassiska gubbvaden uppstår så bör akut omhändertagande ske i bästa fall. Detta kan göras genom att:

Detta gör att dina förutsättningar för snabb återhämtning ökar. Efter någon dag är det dags att återgå till belastning, gärna genom någon typ av rehab, där vi ska bygga upp strukturen i vaden som brustit.

Behandling av Gubbvad

Det finns oändligt med övningar men en enkel regel är att börja med Umeåmodellen som egentligen riktar sig mot senan (achilles), men går superbra att utföra även vid denna problematik.

Viktigt att komma ihåg, att du kan öka belastningen successivt med vikter, när du har kontroll på hur  övningen går till och/eller om smärta känns ok. 

 

Flip Allerkrans

Leg. Naprapat 20200502

https://www.naprapatlandslaget.se/terapeut/filip-allerkrans/