ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

OS-YRA! KRAFTIGT RABATTERADE PRISER PÅ UTVALDA PRODUKTER!

Hälseneinflammation

Återhämtning Köp våra produkter nu

Löpsäsongen är igång och med det kommer även vissa skador och överbelastningar. Något som ofta drabbar löpare men även andra motionärer är hälseneinflammation.

Symptom

Vanliga symptom är smärta, svullnad vid hälsenan och en känsla av stelhet vid hälen, vaden och fotleden. Som tidigare nämnt är hälseneinflammation vanligt bland fysiskt aktiva personer, särskilt om aktiviteten innehåller hopp eller löpning som sliter på hälsenan.

Behandling

Något som är viktigt när det gäller behandlingen är att du börjar behandla direkt när du känner av symptomen. Detta för att undvika långvariga problem med hälsenan. Det är dessutom viktigt att inte fortsätta slita eller överbelasta senan tills smärtan har försvunnit. Att fortsätta löpträningen är med andra ord ingen bra idé. Att vila är nyckeln till att bli av med hälseneinflammationen.

Om vilan inte räcker kan du med fördel besöka en fysioterapeut, som med sin expertis kan vägleda dig genom behandlingen och visa olika övningar som kan öka din styrka och rörlighet.

Förebygga

Att ha bra skor som ger bra stöd för senan är viktigt för att undvika hälseneinflammation. Ett tips kan vara att använda sig av ilägg i skorna. En annan sak att tänka på är att variera sin träning. Det viktigaste av allt: vila! 

Förebygg hälseneinflammation

 

Läs fler nyheter från Flowlife här!