ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Massage för ländryggen

Massage Köp våra produkter nu

Det är bra med massage för ländryggen både när du har ont men också i förebyggande syfte. Det är väldigt vanligt att få ont i ryggen och vanligtvis får man ont i ländryggen. 

Smärta i ländryggen kallas lumbago. Lumbago är en diagnos som ofta används för att benämna smärta i ländryggen. Smärtan brukar kännas på morgonen när man går upp, då ofta som kramp i ryggmusklerna. Detta förvärras när man vrider på ryggen. När man har ont i ländryggen känner man vanligtvis en spänning, stelhet eller värk i den nedre delen av ryggen.

De vanligaste orsakerna till att du kan ha fått ont i ryggen är:

Vanligt med ryggont

Smärta i ländryggen är väldigt vanligt och drabbar ca 80% av befolkningen. Smärtan börjar svagt men ökar gradvis och den akuta smärtan håller oftast i sig i några dagar. Vanligtvis försvinner smärtan helt efter en till två veckor, antingen av sig själv eller med hjälp av massage. Det bästa man kan göra för att minska smärtan är att röra på sig samt göra enkla stretchövningar. Efter en dag eller två kan man stimulera området med massage, som dels kommer hjälpa kroppen att slappna av men också påskynda läkningsprocessen. Den beröring som sker under massage frigör dessutom ämnet oxytocin som har en lugnande och läkande effekt.

Läs mer om ont i ryggen här!

massage för ländrygg

Massage

Om man har ont i ryggen kan beröring kännas smärtsamt, det är däremot inget som är faligt. Faktum är att massage är det bästa sättet för att bli av med smärtan, öka blodcirkulationen och göra kroppen mer avslappnad. Forskning har dessutom visat hur massage gett positiv effekt på långvarig smärta.

Förebygg smärta

Ett bra sätt att förebygga smärta i ryggen är att göra olika stretchingövningar. Det finns en massa enkla övningar som går att göra hemma, i skolan eller på kontoret. Dessa är bra att göra varje dag. Det är också viktigt att röra på sig varje dag, genom enklare träning eller promenader. Ett annat bra tips kan vara att variera sin arbetsmiljö. För kontorsarbetare är de bra ställa sig upp lite då och då, för att undvika för mycket stillasittande. Ett annat sätt att förebygga smärta är att tänka på hur du lyfter tunga saker. Tänk på att lyfta med knäna istället för ryggen.