ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

OS-YRA! KRAFTIGT RABATTERADE PRISER PÅ UTVALDA PRODUKTER!

Ont i nacken – vad gör jag?

Massage Köp våra produkter nu

I det här inlägget ska vi fokusera på nacken, ett område som man lätt blir stel i. Hur förebygger man nackont och hur behandlar besvär som uppstått? Vi har svaren!

Vi har tidigare lyft hur vanligt det är med ont i ryggen men hur vanligt är det att ha ont i nacken?  Precis lika vanligt faktiskt! Faktum är att hela 70-80 % av befolkningen upplever rygg- och nacksmärtor, det är ett av de tillstånd som orsakar mest sjukfrånvaro i Sverige. Uppkomsten av smärtorna i de nämnda områdena är likartade, oftast handlar det om att man varit stillasittande för länge, till exempel framför datorn.

Orsak

Orsaker till att man får ont i nacken är (eller ryggen) ofta kopplade till ens arbetsmiljö eller sitt inre mående. Vi brukar ta upp följande tre anledningar när vi talar om rygg- och nacksmärtor:

Som med i princip allt annat är det viktigt att man varierar den hållning man har, pausar arbetet lite då och då för att variera sin ställning samt försöker att varva ned så ofta det bara går.

 

I klippen visar performance-coachen David hur du på bästa sätt släpper på spänningar i nacken.

Behandling

När man ska förebygga, men även behandla nackont, är det viktigt att ha varierande arbetsställningar och gärna stå upp lite då och då, om man är en person som sitter ofta och länge. Med andra ord beror smärtan även i det här fallet på stela muskler, som egentligen bara behöver stimulans. Även stress är en bidragande faktor.

Ont i nacken övningar

Prova att göra dessa övningar, som naprapaten Emma Swärd tipsat om, för att se om smärtan släpper. Upprepa övningarna 10-15 gånger och med en god hållning.

 

Återhämta dig med någon av våra produkter: