ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Ont i nacken – vad gör jag?

Massage Köp våra produkter nu

I det här inlägget ska vi fokusera på ont i nacken. Ett område som man lätt blir stel i. Hur förebygger man nackont och hur behandlar om den? Vi har svaren!

Vi har tidigare lyft hur vanligt det är med ont i ryggen, men hur vanligt är det vanligt att ha ont i nacken?  Precis lika vanligt faktiskt! Faktum är att hela 70-80 % av befolkningen upplever rygg och nacksmärtor och det är en av det tillstånd som orsakar mest sjukfrånvaro i Sverige. Även uppkomsten av det båda smärtorna är likartade. Oftast handlar det om att man varit stillasittande för länge, till exempel framför datorn.

Orsak

Orsaker till att man får ont i nacken är (precis som smärtor i ryggen) ofta kopplade till ens arbetsmiljö eller sitt inre mående. Vi brukar oftast ta upp dessa tre anledningar när vi talar om rygg- och nacksmärtor:

Precis som med i princip allt annat, är det viktigt att man varierar den hållning man har, varvar ner så ofta det bara går och såklart pausar arbetet lite då och då för att variera sin ställning.

 

I klippen visar performance coachen David hur du på bästa sätt släpper på spänningar i nacken.

Behandling

När man ska förebygga, men även behandla nackont, är det viktigt att ha varierande arbetsställningar och gärna stå upp lite då och då, om man sitter ofta och länge. Med andra ord beror smärtan även i det här fallet på stela muskler, som behöver stimulans. Även stress är en bidragande faktor.

Ont i nacken övningar

Prova att göra dessa övningar som naprapaten Emma Swärd tipsat om , för att se om smärtan släpper. Upprepa övningarna 10-15 gånger och med en god hållning.

 

Återhämta dig med någon av våra produkter: