ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Har du ont i ryggen?

Massage Köp våra produkter nu

Att ha ont i ryggen är en vanlig förkomma och oftast får man ont i ländryggen. En vanlig orsak till ryggsmärtor är dålig arbetsmiljö. Du blir är möjligen stillasittande för länge eller är stressad ofta, vilket leder till att dina muskler spänner sig och sedan gör ont. I det här inlägget tänker vi bena ut vad ont i ryggen innebär, varför du får ont och hur du kan motverka samt lindra smärtan.

Det finns däremot olika typer av ryggont:

Ont i ländryggen (Lumbago)

Naprapaten Filip Allerkrans talar om att smärta i ländryggen (även kallat Lumbago) drabbar ca 80% av befolkningen vilket gör denna problematik till en utav de vanligaste åkommor i det muskuloskeletala systemet. Han tar även upp att uppkomsten och orsaken kan vara olika, beroende på debut av smärta. Ofta på grund av mekaniskt trauma, alltså när man halkar till exemepel, eller så kan det vara på grund av belastning –  t.ex. från ett man skottat snö eller bytt däck på bilen. Detta kan medföra till en överbelastning och resultera i smärta.

För mera information om lumbago, läs vårt inlägg om det här!

Ryggskott

Ont i bröstryggen

höj- och sänkbart bord

Varför får du ont i ryggen?

En vanligt förekommande orsak till varför man får ont i ryggen, är som tidigare nämt dålig arbetsmiljö. För kontorsjobbare handlar det om att du blir stillasittande hela dagarna, och inte varierar arbetsställning tillräckligt ofta. Med andra yrken kan de snarare handla om att du lyfter tunga saker ofta och på fel sätt.

För att undvika skador på grund av tunga lyft bör du:

För arbetsmyran på kontoret, finns det en rad enkla knep för att undvika eller lindra ryggsmärtor.

Återhämta dig med någon av våra produkter: