ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Har du ont i ryggen?

Massage Köp våra produkter nu

Att ha ont i ryggen är vanligt förekommande och allt som oftast får man ont i ländryggen. En vanlig orsak till ryggsmärtor är dålig arbetsmiljö, där du är stillasittande för länge eller är stressad ofta, vilket leder till att dina muskler spänner sig och sedan gör ont. I det här inlägget tänker vi bena ut vad ont i ryggen innebär, varför du får ont och hur du kan motverka samt lindra smärtan.

Det finns olika typer av ryggont:

Ont i ländryggen (Lumbago)

Naprapaten Filip Allerkrans talar om att smärta i ländryggen (även kallat Lumbago) drabbar ca 80% av befolkningen, vilket gör denna problematik till en utav de vanligaste åkommorna i det muskuloskeletala systemet. Han tar även upp att uppkomsten och orsaken kan variera beroende på debut av smärta. Ofta på grund av mekaniskt trauma, till exempel när man halkar, eller belastning, från ett man skottat snö eller bytt däck på bilen exempelvis. Detta kan medföra en överbelastning och resultera i smärta.

För mera information om lumbago, läs vårt inlägg om det här!

Ryggskott

Ont i bröstryggen

höj- och sänkbart bord

Varför får du ont i ryggen?

En vanligt förekommande orsak till varför man får ont i ryggen är som tidigare nämt dålig arbetsmiljö. För kontorsarbetare handlar det om att du blir stillasittande hela dagarna och inte varierar arbetsställning tillräckligt ofta. Med andra, er fysiska yrken kan de handla om att du lyfter för tungt på fel sätt.

För att undvika skador på grund av tunga lyft bör du:

För arbetsmyran på kontoret finns det en rad enkla knep för att undvika eller lindra ryggsmärtor.

Återhämta dig med någon av våra produkter: