ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Padel – vanliga skador

Träning Köp våra produkter nu

Padel är den sport som på mycket kort tid blivit en av Sveriges snabbast växande racketsporter. Till stilen är padel en hybrid av andra racketsporter, så som badminton, squash och tennis. I det här inlägget går vi igenom vilka skador som kan tänkas uppstå när du spelar padel – och hur du kan behandla dessa. 

Vanliga skador

I sporten ingår en hel del kraftfulla accelerationer och tvära inbromsningar, vilket kan leda till skador i vanligtvis fot- och handleder. Ensidiga rörelsemönster, felstamp, kraftiga inbromsningar och sidledsförflyttningar är alla olika anledningar till varför kroppen tar skada under padelträningen.

Vanliga skador som kan uppstå i padel är: 

Eftersom man spelar med böjda knän och och låg tyngdpunkt ökar belastningen på just knäna, vilket senare leder till belastningsskador. Det är därför viktigt att ha fotriktiga skor med god stöddämpningsförmåga. De kraftiga accelerationerna utgör hög risk för bristningar i vad- och underbensmusklerna och den höga frekvensen av slag ökar belastningen i handleden. Tennisarmbåge är en överansträngning som i sin tur leder till en inflammation i armbågen. Det bästa sättet att förebygga en tennisarmbåge på är att välja ett racket som passar dig samt att lära dig bra teknik redan från start. Genom att lära sig hur man håller racket på ett korrekt sätt, till exempel, undviker man skador.

padel

Förebygga och behandla skador