ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Padel – vanliga skador

Träning Köp våra produkter nu

Padel är den sport som på kort tid blivit en av Sveriges snabbast växande racketsporter. Till stilen är padel en blandning av andra racketsporter så som: tennis, squash och badminton. I det här inlägget går vi igenom vilka skador som vanligtvis uppstår och hur du kan behandla dessa. 

Vanliga skador

I sporten ingår en hel del kraftfulla accelerationer och tvära inbromsningar, vilket kan leda till skador – vanligtvis i fotlederna men även i handlederna. Ensidiga rörelsemönster, felstamp, kraftiga inbromsningar och sidledsförflyttningar är alla olika anledningar till varför kroppen tar skada under padelträningen.

Vanliga skador som kan uppstå i padel är: 

Eftersom att man spelar med böjda knän och och låg tyngdpunkt, ökar belastningen på knäna vilket senare leder till belastningsskador. Det är även viktigt att ha bra skor som dämpar bra då det är vanligt att man får ont i knäna. De kraftiga accelerationerna ger samtidigt en högre risk för bristningar i vad- och underbensmusklerna och hög frekvens av slag ökar belastningen i handleden. Tennisarmbåge är en överansträngning som i sin tur leder till en inflammation i armbågen och det bästa sättet för att förebygga tennisarmbåge är att välja ett racket som passar dig samt att lära sig bra teknik. Genom att lära sig hur man håller racket på ett korrekt sätt undviker man tråkiga skador.

padel

Förebygga och behandla skador