ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Go!

Marknadens smidigaste massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Alla produkter

Beställ dina flowprodukter till 20% rabatt!

Rörlighetsträning

Träning Köp våra produkter nu

Rörlighetsträning är viktigt för att undvika stelhet och skador men även för att bibehålla en god hållning och träna mera effektivt.

Vad är rörlighetsträning?

När man talar om rörlighet menar man träning som involverar flera leder och muskler samtidigt. Vanligtvis ingår olika typer av töjningsövningar eller stretching. Ett perfekt exempel på detta är Yoga, som fungerar utmärkt för att töja ut muskler och leder – vilket leder till att du blir smidigare i kroppen och musklerna.

En viktig punkt att komma ihåg är att rörelseträning inte är en “quick-fix” metod utan att man istället ska se utvecklingen som mer långsiktigt.

rörlighetsträning

ISC om Rörlighetsträning

En förenklad version som vi kan inleda med är passiv samt aktiv rörlighetsträning. Rörlighet brukar delas upp i två kategorier: flexibilitet och mobilitet. Flexibilitet är hur långt man kan komma ut i en rörelse passivt, och det kan uppnås via exempelvis statisk stretching. En stor flexibilitet garanterar dock inte att du kan röra dig in och ur en position med kontroll.

Mobilitet är förmågan att kontrollera en rörelse i sitt slutläge. Vid mobilitetsträning belastar man ytterlägen för få en långvarig förändring i rörelseomfånget. Man “försäkrar” hjärnan att man kan kontrollera slutläget i en led på ett säkert sätt. Exempel på mobilitetsträning är styrketräning i fullt rörelseomfång, yoga där man upprepat går in och ut ur en positioner med kontroll.

Sam Soheil, Rode Ericsson
Leg . Naprapat
Isc.se

 

För fler nyheter från Flowlife, klicka här!