ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Spänningshuvudvärk

Återhämtning Köp våra produkter nu

Spänningshuvudvärk är i dagsläget den vanligaste typen av huvudvärk och kan ha flera förklaringar till varför den uppstår. 

Spänningshuvudvärk utmärker sig genom ett begränsat och mycket provocerande smärtområde. Ofta upplevs värken som ett band runt huvudet med inslag av tryck bakom ögon och mot panna. Smärtan kan vara temporär eller hålla i sig upp till några dagar. Många vaknar upp med huvudvärken redan på morgonen och kan därefter uppleva en stigande intensitet under dagen, framför allt på grund av stress. 

Ofta är det spänningar och öm muskulatur i käke, hals och nacke som orsakar smärtan. Illamående, feberkänsla, dimsyn och nedsatt balans och allmäntillstånd är mer sällsynt. Om de symtpom du nyss läst stämmer mer överens med din vardag bör du kontakta vårdgivare/terapeut. 

Symptom vid spänningshuvudvärk är (ett eller flera): 

Orsaken till huvudvärken kan vara flera. Den vanligaste orsaken är spänningar i anslutande muskulatur till nacke/huvud, därav namnet. Ofta uppstår den på grund av en totalbelastning som blir så stor att symptom debuterar. Det är viktigt att ta reda på varför just DU får dina symptom, så att du sedan också kan bli av med dem.

Nedan listar vi några av de vanligare orsakerna/utlösande faktorerna till problematiken. 

Mina bästa tips för att få en hållbar framtid med mindre huvudvärk: 

Övningar

Massera dina käkmuskler:
Sätt händerna vid käkmuskeln: bit ihop för att identifiera vart den sitter. Låt sedan käken/hakan hänga lite lätt avslappnad medan du masserar 20 cirklar fram & bak, upprepa x3, minst 1 gång om dagen. (Här kan Flowgun vara till hjälp.) 

Wallslide:
Stå med ländryggen intill en vägg och glid med handryggen samt armbågen längs väggen så långt upp du kommer utan att tappa kontaktpunkter (ländrygg, bröstrygg, nacke, skuldra, axel armbåge och handrygg). Gå sedan ned till utgångsporten, upprepa 16-20 x 3.

Avslappning:
Då denna problematik OFTA är utlöst på grund av stress bör vi ta det lugnt. Lägg dig gärna på golvet, i 90 grader med knäna upp på en soffa/stol. Fokusera nu på din andning, in genom näsan och ut genom munnen, i ett behagligt tempo. 2 minuter, gärna flera gånger om dagen.

Får du ej bukt med din huvudvärk bör du uppsöka din terapeut för rätt diagnos/prognos/behandlingsplan.

Flip Allerkrans

Leg. Naprapat 20200502

https://www.naprapatlandslaget.se/terapeut/filip-allerkrans/