ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Go!

Marknadens smidigaste massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowpillow heat massagekudde

Sveriges populäraste massagekudde

Alla produkter

Beställ dina flowprodukter till 20% rabatt!

Stillasittande arbete

Återhämtning Köp våra produkter nu

Idag vet vi att stillasittande arbete inte är bra för hälsan. Trotts detta, tillbringar många större delen av sin arbetsdag stillasittande framför en skärm. Den här typen av arbete kan leda till dels skador men även försvagade muskler, dålig rörlighet samt ökad stresskänslighet. Detta på grund av att våra kroppar inte är till för att sitta still för länge

Arbetsmiljöverket  menar att det ökade stillasittandet ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Ett arbete som är bundet till en skärm medför att rörelsen på jobbet minskar. Människan mår bra av rörelse och ett stillasittande beteende kan påverka välbefinnandet.

Det räcker inte med träning efter jobbet

Om man sitter still en hel dag, går det inte att kompencera det med en löprunda eller ett gympass efter jobbet. Det är viktigt att röra på sig regelbundet under sitt arbetspass. Bristande rörelse kan det leda till större hälsoproblem så som stela muskler, övervikt, stress och hjärt- och kärlsjukdomar.

Sittande arbete

Tips

Man kan med enkla medel få in mer rörlighet i sin vardag. Ett bra tips är att ta en micropaus på 10 minuter för ett varv runt kvarteret. Det behöver inte vara ansträngande, det handlar främst om att få igång blodcirkulationen.

Ett annat tips är att ställa sig upp lite då och då. Enklast blir det med ett höj- och sänkbart skrivbord, annars kan man kanske hitta en passande plats du kan stå och jobba på. När man står upp och arbetar minskar trycket på ryggen samt att blodcirkulationen ökar.

Det tredje och sista tipset är stretching – enkla små övningar för att lösa upp spända muskler. Stretching är dessutom bra för att förebygga värk. Enkla övningar som går att utföra på jobbet, är att stretcha nacken fram och tillbaka, rulla axlarna bakåt och sträcka upp armarna och sedan falla ner med överkroppen mot fötterna.

För fler tips på konkreta övningar titta här!