ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Hur stressar man ner?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Aldrig har vi varit så stressade i samhället som vi är idag. Ständig digital närvaro ställer högre krav på oss och vår tillgänglighet, vilket gör oss mer pressade än någonsin. Stress är utan tvekan vår tids största hot mot folkhälsan. I det här inlägget kommer vi att gå igenom hur du med enkla knep kan få en mer stressfri vardag och hur du kan hantera stressen när den väl uppstår. 

Digital stress

Vi lever i dag i ett samhälle som nästan uteslutande är helt digitaliserat, vilket i sig är positivt då det lett till en hel del effektivisering. Det har dessvärre också lett till är att vi människor ständigt är uppkopplade, alltid nåbara och tillgängliga. Jobb och fritid smälter ihop allt mer, vilket gör att hjärnan mer sällan får gå i viloläge.

Ett tips för att få en mer hälsosam digital vardag är att sätta gränser för sig själv. Kanske avsätta en specifik tid, då du ställer undan all teknik för att komma ned i varv innan läggdags? Ett annat vanligt tips är att inte sova med telefonen bredvid sig, för att undvika störande moment så som notiser. Om detta inte är ett alternativ för dig, testa då att endast stänga av notiserna innan läggdags. Att få in skärmfri tid är en viktig nyckel för att leva ett mer hälsosamt digitalt liv.

digital stress

Träning som kur

Oavsett om stressen beror på ständig digital närvaro eller något annat, så har träning visat sig vara en av det bästa recepten för att bota stress. Forskning har dessutom visat att en hög fysisk aktivitet minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Vad som händer i kroppen när du tränar är att stresshormoner minskar och endorfiner utsöndras i hjärnan. Detta leder till att du lever ett gladare och mer stressfritt liv!

Läs mer om träning här! 

Massage för avslappning

Att avsätta 15 minuter innan läggdags för massage är ett supertips för att hjälpa kroppen att slappna av. Genom massage frisätts ämnet oxitocin i kroppen, vilket lindrar smärta, sänker puls, blodtryck samt halter av stresshormon. Står man mycket om dagarna kan man till exempel massera sina vader och lår innan man lägger sig i sängen. För detta fungerar Flowgun eller Flowpillow att använda!

Läs mer om massage här!