ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Hur stressar man ner?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Aldrig har vi varit så stressade i samhället som vi är idag. Ständig digital närvaro ställer högre krav på oss och vår tillgänglighet, vilket gör oss mer pressade än någonsin. Stress är utan tvekan vår tids största hot mot folkhälsan. I det här inlägget kommer vi gå igenom hur du med enkla knep kan få en mer stressfri vardag och hur du kan hantera stressen när den väl uppstår. 

Digital stress

Vi lever idag i ett samhälle som nästan uteslutande är helt digitaliserat, vilket i sig är positivt då det lett till en hel del effektivisering. Det har däremot även lett till är att vi människor ständigt är uppkopplade, alltid nåbara och tillgängliga. Jobb och fritid smälter även ihop allt mer, vilket gör att hjärnan mer sällan får gå i viloläge.

Ett tips för att få en mer hälsosam digital vardag, är att sätta gränser för sig själv. Kanske avsätta en specifik tid, då du ställer undan all teknik för att komma ner i varv innan läggdags? Ett annat vanligt tips är att inte sova med telefonen bredvid sig för att undvika notiser och andra störande moment. Om detta inte är ett alternativ för dig, testa då att endast stänga av notiserna innan läggdags! Att få in “skärm-fri” tid är en viktig nyckel för att leva ett mer hälsosamt digitalt liv.

digital stress

Träning som kur

Oavsett om stressen beror på ständig digital närvaro eller något annat, så har träning visat sig vara en av det bästa recepten för att bota stress. Forskning har dessutom visat att en hög fysisk aktivitet minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Vad som händer i kroppen när du tränar, är att stresshormoner minskar och endorfiner utsöndras i hjärnan. Vilket leder till att du lever ett gladare och stressfritt liv!

Läs mer om träning här! 

Massage för avslappning

Att avsätta 15 minuter innan läggdags för massage är ett supertips för att hjälpa kroppen att slappna av. Genom massage frisätts även ämnet oxitocin i kroppen vilket lindrar smärta, sänker puls, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Står man mycket om dagarna kan man till exempel massera sina vader och lår innan man lägger sig i sängen. Ett tips är att använda sin Flowgun eller Flowpillow för detta!

Läs mer om massage här!