ÖVER 50 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Stressfraktur – vad är det?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Du har förmodligen hört talas om begreppet stressfraktur vid något skede – men vad betyder det egentligen? Och vad betyder Marschfraktur? Hur uppstår den och går den att behandla? Allt detta ska vi behandla i detta inlägg!

Är du en person som tränar ofta? Eller är du kanske person som jobbar med något som belastar kroppen mycket? Om du har svarat ja på något av detta, finns det en risk för dig att drabbas av en stressfaktur. Vad man menar när man talar om stressfraktur, är oftast små sprickor i fotens små ben.

Marschfraktur

En av det vanligaste stressfakturerna som du kan drabbas av är marchfraktur. Skadan uppstår när det har bildats en spricka i ett av mellanfotens ben, vanligtvis i andra eller tredje mellanfotsbenet. De personer som främst drabbas är långdistanslöpare men även andra som tränar mycket. Som många andra skador, uppstår även denna från hög belastning.

Symptom

Några av det vanligaste symptomen för den här typen av stressfraktur, är smärta under såväl vila som aktiv rörelse. Svullnad av foten kan också förekomma.

Behandling

Desvärre finns det inget sätt att påkynda läkningen. En stressfaktur läker av sig själv, oavsett om du vilar foten eller ej – du kan däremot lindra smärtan något!

Några bra sak att börja med, är att minska belastningen under ca 6-8 v. Att träna brukar gå bra, men oftast under belastning som inte ger några kraftiga stötmoment som till exempel löpning. Det går med fördel att hålla konditionen igång med cykel/simning istället.

P.S. Viktigt att upprätthålla full funktion i fotled, knä och höft, så du inte får ytterligare problematik på grund av minskad fysisk aktivitet!

 

Flip Allerkrans

Leg. Naprapat 20200502

https://www.naprapatlandslaget.se/terapeut/filip-allerkrans/

 

Läs mer nyheter från Flowlife här