ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Träna på jobbet – 8 övningar

Massage, Träning Köp våra produkter nu

Träna på jobbet – 8 enkla övningar

De flesta forskare är eniga; majoriteten av befolkningen behöver få in mer fysisk aktivitet i vardagen. För oss som jobbar långa dagar framför datorn och sedan stressar hem till familjen kan det ibland kännas som en omöjlighet. Därför har vi listat åtta övningar som du enkelt kan göra på din arbetsplats. Att träna på jobbet kan hjälpa dig att leva ett mer aktivt liv och må bättre. Dina kollegor kommer kanske att titta lite konstigt på dig men vi lovar att det är värt det!

 

Styrka

Squats – Börja lugnt, gör några stycken varje timme. Gärna så djupa som möjligt. Tänk på att hålla ryggen rak.

Pistol squats – Ställ dig på ett ben med en stol bakom dig. Försök sedan att sätta dig ned utan att sätta ned foten du har i luften i golvet. Den här övningen är svår, så ta det lugnt i början!

Armhävningar – En övning som aktiverar många muskelgrupper och är väldigt underskattad. Antingen kan du göra dem i lutning, sätt då händerna mot en stol eller ditt skrivbord, eller så gör du dem på golvet. Ett tips är att ha vår Flowmat ståendes på kontoret, så har du ett bra underlag nära till hands. 

 

Balans

Stå på ett ben – Variera mellan höger och vänster, exempelvis 30 sekunder på respektive ben. 

Tåhävningar – Bra för fötterna och för att stärka upp anklarna. Gå långsamt upp så högt du kan och sedan långsamt ned igen. 

 

Kondition

Jumping jacks – Ett bra sätt att snabbt få syre till hjärnan och bli pigg. Det räcker med bara några stycken för effekt. 

Höga knän – Stå vid ditt skrivbord med rak rygg och dra långsamt upp ett knä i taget mot magen. Se till att aktivera bålen, böj dig inte för mycket framåt. 

Snabb promenad – Ibland är det bra att gå ifrån arbetet bara för att få andas en liten stund. Ta en rask promenad runt kontoret, gärna upp för trappor om sådana finns. Du kommer få en välbehövlig paus och ny energi. 

 

Börja försiktigt, ha roligt och lycka till!