ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Varför får man träningsvärk?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Vi känner alla igen känslan. När man vaknar upp på morgonen efter ett tufft pass och undrar hur i hela friden man ska lyckas ta sig upp ur sängen? Men vad beror träningsvärk egentligen på? Och hur kan man lindra smärtan? Det ska vi gå igenom i detta inlägg!

Träningsvärk är inflammationer som uppstår vid hög belastning av muskler på ett intensivt eller nytt sätt. Det är därför vi ibland bara upplever träningsvärk i början av ett nytt träningsprogram. När musklerna sedan börjar vänja sig försvinner också ofta träningsvärken. Men vad gör man under tiden?

Orsak

Träningsvärken beror på att kroppen och musklerna belastats, detta leder till att musklerna känns stela och ömma. Det kan handla om att du använt dina muskler på ett nytt sätt, till exempel genom att du precis kommit igång med träningen eller testat en ny träningsövning för första gången. Vanligtvis orsakas träningsvärken av excentriska övningar, alltså övningar som innehåller bromsande moment.

Förebygg

Man kan önska att det fanns ett enkelt sätt att förebygga träningsvärk men det kan tyvärr vara svårt. Att ta det försiktigt i början är viktigt men ibland är det lätt att vara efterklok… Att träna regelbundet, kan också vara ett sätt att förebygga träningsvärken men fortfarande ingen garanti. Så när träningsvärken trots allt dyker upp är vi glada att det finns metoder som kan lindra den!

Massage

Till skillnad från stretching som visat sig ha en närmare obefintlig effekt på träningsvärk kan massage istället vara räddaren i nöden. En hel del studier visar nämligen att massage effektivt minskar träningsvärken. Dessutom känns det skönt, ökar blodcirkulationen och påskyndar återhämtningen.

Läs vårat inlägg om massage här!

 

Källa: 1177

Läs fler nyheter från Flowlife här