ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Vad gör en naprapat?

Återhämtning Köp våra produkter nu

Flowlife är som bekant ett företag som arbetar med att främja massage, träning och återhämtning. Vi tycker därför att det är viktigt att engagera sig inom yrkesnära arbetsområden (som att samarbeta tillsammans med aktiva atleter och fysioterapeuter, till exempel) och dyka djupare ned i vissa av dem. I det här inlägget går vi igenom naprapati; vad det är och varför det behövs etc.

naprapat

Vad gör en naprapat?
En naprapat fokuserar i huvudsak på att behandla smärta i muskler och leder. Detta genom att undersöka och diagnostisera för att vidare kunna ge vård och råd. En utredning inleds med att du som patient får fylla i en hälsodeklaration och svara muntligt på frågor angående dina besvär, eventuella sjukdomar och liknande. Därefter går naprapaten igenom hur dina muskler, leder samt nervsystem fungerar och ställer en diagnos. Därifrån kan ni sedan påbörja den behandling som krävs för just dig.

Vad för behandling kan du få hos en naprapat?
Hos en naprapat kan du få en rad olika behandlingar beroende på av vilken anledning och med vilken problematik du kommer dit. Ibland rekommenderas ett rehabiliteringsprogram och ibland räcker en massage.

Efter en grundlig genomgång av din kropp och ditt problemområde samt en slutgiltig bedömning av ditt tillstånd kan du bli erbjuden till exempel:

När ska du gå till en naprapat?
Till en naprapat kan du gå med akuta såväl som med långtidsbesvär. Vanligast är att människor som upplever smärta, spänningar och stelhet söker hjälp men den finns även att få vid exempelvis migrän och yrsel.

Andra områden en naprapat verkar inom är:

– Det absolut vanligaste besväret människor kommer till mig med är utan tvekan ländryggssmärta, och det tror jag stämmer för de flesta naprapater som inte har en specifik inriktning eller specialitet, säger Jon Dannborg, Leg. Naprapat, Naprapatlandslaget.

– Orsakerna varierar såklart men som jag ser det finns det tre olika grupper av ländryggspatienter. Det är patienter som har någon form av skada i ryggen, såsom diskbuktning, diskbråck eller liknande, det är patienter som är stela och orörliga och så är det patienter som är överrörliga eller inte tillräckligt starka.

Det är inte helt ovanligt att man dagen då man varit på ett naprapatbesök känner sig lite dåsig i huvudet eller öm i kroppen. Detta brukar vanligtvis gå över efter ett par timmar.

När ska du inte gå till en naprapat?
Naprapati är sällan skadligt men det finns enstaka tillfällen då du bör undvika att gå på behandling, till exempel om du har cancer eller hjärt- kärlsjukdomar. Vid det senare nämnda kan exempelvis behandlingar i halsryggen vara olämpliga. Vid förekommande sjukdomsbesvär, var noggrann med att rådfråga din läkare och samverka med din naprapat.

Självbehandla med Flowlifes produkter
Om du vill självbehandla din kropp innan du besöker en naprapat, eller komplettera dina besök hos en naprapat, kan du med gott samvete investera i Flowgun eller Flowpillow. Våra produkter används och rekommenderas av naprapater.

Det här säger Jon Dannborg, Leg. Naprapat, Naprapatlandslaget, om ovan nämnda produkter:
Flowgun
“Den främsta fördelen med Flowgun är att den ger så mycket impact med så lite kraft, utan hjälp från någon annan. Jag skulle absolut rekommendera gemene man att använda Flowgun. Flowgun är inte enbart för den aktiva idrottaren utan fungerar lika bra för vardagsmotionären.”

Flowpillow Heat
“Jag rekommenderar Flowpillow Heat för att det är ett otroligt lätt redskap att använda för precis vem som helst, särskilt vid stela och slitna muskler. Jag anser att ciruklationsökningen med kudden är jämförbar med en klassisk massage och tycker att även att värmen kan ge en bra input för återhämtningen.”