ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Pro

En massagepistol för att Prestera

Flowtank

Årets hetaste träningsprodukt

Flowgun pocket

En massagepistol för att Leva

Alla produkter

INNOVATIVA TRÄNINGS- OCH ÅTERHÄMTNINGSPRODUKTER DESIGNADE I SKANDINAVIEN

Varför hemmaträning?

Träning Köp våra produkter nu

Hemmaträning är en träningsform som blivit allt mer populär det senaste året. Man sparar tid, pengar och slipper trängas på gymmet. Övningarna som kan utföras på hemmaplan är oändliga och kan enkelt anpassas efter ambitionsnivå och specifika behov. 

Redskap för hemmaträning

Beroende på vilken ambitionsnivå man har kan man välja om man vill använda sig av redskap eller ej. För den som vill utmana sig själv finns en rad olika redskap att välja bland:

Hip bands:
Hip bands är det perfekta redskapet för den som vill träna ben, rumpa och axlar. Banden kan användas för både uppvärmning och som huvudroll i själva träningspasset. Banden brukar ofta finnas i olika motstånd, vilket gör att träningen kan anpassas både uppåt och nedåt i svårighetsgrad och styrka.

Läs mer om Hip band här!

hemmaträning hip bands

Power bands:
Power bands kan användas i många olika övningar och för att träna hela kroppen. Banden passar allt från styrketräning och rörlighetsträning till rehabilitering och stretching. Likt Hip bands finns även dessa band med olika motstånd, så att träningen kan anpassas efter såväl ambitionsnivå som övning.

Läs mer om Power bands här!

hemmaträning med power bands

Sliding plates:
Sliding plates kan användas för att göra vanliga statiska övningar mer dynamiska, till exempelvis armhävningar. Det lätta plattorna är designade för att smidigt glida på hårda och friktionsfria ytor. Redskapet tillåter dig att träna med din kroppsvikt på ett innovativt och roligt sätt. Användningsområdena är dessutom oändliga med sliding plates!

Läs mer om Sliding plates här!

Hemmaträning sliding plates

Övningar för hemmaträning:

Det finns en hel del olika enklaeffektiva och snabba övningar som kan utföras hemma eller annan valfri ort. Några av det vanligaste övningarna att utföra hemma är Yoga eller HIIT (högintensiv intervall träning). Det finns även en hel del bra övningar som går att utföras med redskapen som vi gått igenom här ovan.

Power bands är ett perfekt redskap att använda när man vill träna hela kroppen. Övningarna är oändliga och kan fokusera på axlar, core, ben, rumpa, biceps, triceps och bröst. Redskapet kan med fördel även användas för stretching  – som är minst lika viktig som själva träningen. Likt massage hjälper stretching kroppen att återhämta sig lättare efter ett träningspass. Stretchingen hjälper dessutom till att lätta på spänningar, vilket gör kroppen mer avslappnad.

 

Hip bands är benens och sätets bästa vän när det kommer till träning. Med övningar som squats, bridge lifts och booty lifts kan man vara säker på att ”leg-day” blir en succé. En fördel med Hip bands är att de är spända och ger bra motstånd, vilket gör att benen verkligen får jobba hårt!

Sliding plates är det perfekta redskapet för den som vill förbättra och utmana både styrka, stabilitet och flexibilitet utan att behöva lägga till något annat än sin egna kroppsvikt. Även om Sliding plates kan användas för att träna hela kroppen är bålen den muskelgrupp som jobbar absolut hårdast vid användandet. Faktum är att bålmusklerna aktiveras vid nästan varje övning när man tränar med Sliding plates.

 

Hemmagym?

Hemmagym kan snabbt kopplas till löpband. Det går däremot att bygga ett hemmagym på endast 3-4 redskap, som inte stavas löpband: Hip bands, Power bands, Slinding plates och yogamatta. Med denna utrustning är det enkelt att få till ett effektivt träningspass för hela kroppen.

Hitta allt du behöver för ditt hemmagym här!