ÖVER 100 000 Nöjda Kunder
Utmärkt

Flowgun Go!

Den prisvärda massagepistolen

Flowgun massagepistol

En massagepistol i världsklass

Flowgun pocket

Nya generationens massagepistol

Alla produkter

INNOVATIVA MASSAGE- OCH TRÄNINGSPRODUKTER!

Vilken träningsform passar dig bäst?

Träning Köp våra produkter nu

Det kan vara svårt att veta vilken träningsform som passar en själv, därför är det bästa sättet att ta reda på det genom att testa sig fram. Träningsutbudet är stort och det kan vara svårt att veta vart du ska börja någonstans.

Vi tycker inte alltid lika om vilken träningsform som är roligast och du kanske inte älskar löpning eller tycker yoga passar dig, men det finns en träningsform för alla. Här kommer 7 tips på träningsformer som du borde testa!

Yoga
Yoga är en träningsform som går ut på att stärka både kropp och själ och är ett perfekt komplement till annan träning. Genom att göra både dynamiska och statiska övningar blir du både smidig och stark. Det finns många olika varianter av yoga beroende på vilken intensitet du vill träna: Ashtanga yoga, yin yoga, hatha yoga med flera.

En aktivitet som yoga kräver mycket fokus och stärker din koncentrationsförmåga och forskning har visat att yoga ger dig förbättrad koncentration. Du lär dig också att slappna av och koppla bort stressfaktorer vilket i sin tur ger dig bättre skönhetssömn.

Crossfit
Denna tuffa och svettiga träningsform utmanar hela kroppen. Det är intensivt, fullt ös och du kommer svettas som aldrig förr. Man kombinerar smidighets-, konditions-, och styrketräning och du är väldigt tidseffektiv och får din träning gjord snabbt. Många känner sig oftast rädda att testa på ett crossfitpass och den vanligaste bortförklaringen brukar vara ”Jag ska bara träna och förbereda mig några veckor innan, sen kommer jag och testar”. Det fina med crossfit är att du inte behöver vara i ”form” när du börjar, därför att det kommer alltid finnas olika nivåer. Om du är ny inom sporten, kommer även din träning vara anpassad därefter och det kallas för ”scaled”, det vill säga, man köra samma workout som alla andra, men kanske med lite lägre vikter och andra hjälpmedel, så som powerbands.

crossfit

Padel
Padel är den sport som har tagit Sverige med storm. Man skulle kunna säga att padel är som en blandning mellan tennis och squash. Det är vanligast att man spelar två mot två, men man kan även spela på en singelbana och köra en mot en. Träningsformen är väldigt social och det är riktigt bra träning för din koordination, styrka och kondition. Det som

Cykling
Cykling är en simpel, skonsam och effektiv träningsform och alla, oavsett ålder och kondition- och styrkenivå kan vara med. Du får en förbättrad balans, bättre kondition och starkare muskler.
Vill du få in mer motion i vardagen är detta ett perfekt tillfälle att ta fram cykeln och använda den som transportmedel när du ska någonstans. Det passar även dig som gillar frihetskänslan och gillar att vara utomhus.

Löpning
Passa på att rensa huvudet och njuta av naturen på din löprunda. Löpning är lättillgängligt och som tur är inte en dyr sport. Det som är viktigt är att du har ett par bra skor så att du inte får ont i fötterna. Träningsformen är oftast individuell och många tycker det är skönt att löpa i ensamhet, men att löpa tillsammans med vänner kan ge dig en extra push.

 

axel springer

Simma
Är padel inte för dig? Inte yoga heller? Då kanske du ska testa på simning som är fantastisk konditionsträning där du enkelt kan intervallträna i simbassängen. Vatten ger dig även bra motstånd vilket gör att du måste använda din styrka. Denna blöta träningsform sliter heller inte på kroppen lika mycket som exempelvis löpning gör och oftast kan man simma några längder även om man har lite ont i rygg eller benen. Simning aktiverar hela kroppen och är även bra komplementträning för många.

Hoppas du hittar en träningsform som passar dig! Lycka till!